Varje år firas en alldeles särskild dag för att hedra kanelbullen. Den infaller den 4:e oktober 2022 och fick sin början genom att uppmärksamma traditionen av att baka hemma, men även för att lyfta fram bakverket som blivit
ikonisk i Skandinavien.
Varför den 4:e oktober valdes ut beror på att Hembakningsrådet inte ville konkurrera med andra höstliga traditioner. En tanke med det hela var även att det skulle vara en omtankens dag, något som passade bra med internationella barndagen som firas samtidigt. Personen som instiftade dagen var Kaeth Gardestedt. Hon arbetade då i Hembakningsrådet som är en sammanslutning av mjöl-, jäst-, socker- och margarintillverkare. Sedan 1999 firas kanelbullens dag i Sverige. Bakverket är typiskt svenskt och många kan relatera till den hemkänsla och omsorg som det påminner om. Från och med år 2004 har dagen funnits med i almanackan, samtidigt som medierapporteringen och intresset har ökat successivt för varje år.

I Sölvesborg bakas det i våra medlemmars verksamheter för fullt, håll utkik för bästa tipsen. Varför inte förbeställa bullar och bjuda på!
Pressbyrån
Stinsen Delibar
Ritz Conditori
Ica Supermarket
Coop
X:tra Sölvesborg