Personer över 70 år uppmanas av Folkhälsomyndigheten att begränsa sina sociala kontakter och undvika folksamlingar. För att undvika smittspridning och samtidigt öka tryggheten för våra äldre invånare från onödiga resor kommer Sölvesborgs kommun i samarbete med Coop Sölvesborg, ICA Supermarket Sölvesborg, Matöppet i Hällevik och Extra Mjällby Stormarknad erbjuda en hemkörningstjänst av dagligvaror.

 

Vad innebär tjänsten?

Alla hushåll med minst en person över 70 år ska kunna köpa hem dagligvaror utan att själva utsätta sig för risk genom att besöka affären. Även andra medborgare som tillhör riskgrupper är välkomna att höra av sig. Kommunen kör hem de varor som affären plockat ihop åt dig. Du betalar endast för de varor du köper.

  • Du får välja butik efter vilket geografiskt område i kommunen du bor
  • Det går att göra en beställning per vecka, så försök att planera.
  • Det är inte möjligt att använda kuponger, rabatter, bonuscheckar eller dylikt vid sin beställning.
  • Det går inte att specificera beställningen för mycket. Det blir exempelvis kokt eller rökt påläggsskinka av butikens mest säljande sort eller att du kan välja på stark eller mager Herrgård. Men självklart tar butikerna hänsyn till allvarliga allergier eller intoleranser mot vissa ämnen och råvaror.
  • Butikerna packar ihop din order efter vad som finns i lager vid tillfället
  • Det går inte beställa lösviktsprodukter som exempelvis skivat pålägg i delikatessen eller lösgodis utan enbart färdigförpackade produkter. Undantaget är frukt och grönt.

Vi ber er ha hänsyn om något blir fel. Det här är en unik situation och vi gör det bästa vi kan för att du ska få det bra. Om din beställning inte dyker upp kontakta butiken. Vi vet inte hur länge tjänsten erbjuds men vi meddelar i god tid innan den försvinner så du kan planera din vardag.

Hur bokar du hemkörning av dagligvaror?

Första gången du ska beställa måste du ringa Sölvesborgs Kommun och anmäla dig så att vi kan registrera dig som godkänd kund. Vi kommer vilja ha ditt namn, personnummer, adress och telefonnummer.
Ring till kommunen på telefonnummer 0456 – 81 60 80 på vardagar mellan klockan 09.00-14.00.

När du är registrerad hos kommunen når du butiken genom ett specifikt telefonnummer eller mejladress som du får av kommunens handläggare. Du kan beställa varor på vardagar mellan 08.00-10.00.

Mellan 14.00–17.00 kommer kommunens personal hämta upp varorna och leverera till respektive kund.

Betalning av tjänsten

Du får med ett kvitto för dina varor vilket kommunen sedan kommer fakturera dig för. Vi ber dig ha överseende om något blir fel och att vi löser det vid ett senare tillfälle i sådana fall.

Plockning och utkörningen kostar inget.

Sölvesborgs Kommuns personal kan legitimera sig

Du ska känna dig trygg med att personalen alltid kan identifiera sig när de lämnar varor hos dig. Personalen kommer vara klädda i kommunens kläder och vi kommer även ha ID-kort som visar att man arbetar på kommunen.

För undvika smittspridning kommer man att ställa varorna utanför din dörr, ringa på och sedan köra vidare.


Kärlek till er alla